Historien

Annonse:

Grorud Idrettslag ble stiftet 18. mars 1918. Fargene gul og blå skal etter sigende bety sol og himmel, uten at det lar seg bekrefte rent formelt.

Det har blitt drevet mange forskjellige idretter i klubben, og blant Grorud ILs mest kjente medlemmer finner vi verdenscupvinner i hopp, Vegard Opaas, og mangeårig norgesrekordholder på 400 meter hekk Hilde Fredriksen.

Grorud IL har blitt kåret til beste klubb i Norway Cup flere ganger, og utmerket seg på jentesiden i samme turnering. 

De siste årene har idrettslaget spesialisert seg på fotball. Vi har lag i alle klasser på guttesiden, og stadig flere jenter vil også spille fotball for klubben. I 2023 kom Høybråten og Stovner sitt damelag til klubben, og i 2024 ble overføringen av laget til Grorud IL gjennomført i sin helhet. 

I 2023 ble også Gatelaget en del av Grorud IL, et lag bestående av mennesker som har og har hatt utfordringer med rus, men som nå har et sted å være sammen og spille fotball. 

Grorud IL ble i 2015 norgesmester i futsal for herrer, mens klubbens a-lag i 2019 tok steget opp til Norsk fotballs nest øverste nivå, OBOS-ligaen. Dessverre endte det med nedrykk i 2022. 

I 2024 spiller A-lag for herrer i PostNord-ligaen (2.divisjon) og kvinnelaget i 3.divisjon. 

Annonse: