En god høst for ungdomsfotballen

Toppkamper og et kretsmesterskap. Det er den korte oppsummeringen.

Annonse:

Vi er stolte av at de unge talentene våre stabilt kjemper i toppen av Oslo-fotballen, selv om det også har blitt noen skuffelser etter at korona-sesongen omsider kom i gang.

– Vi begynner å høste fruktene av det gode arbeidet som Eirik, Vilde og Ståle startet for 7 år siden nå. Kretsmesterskap for 2006-kullet og toppkamp for 2007-kullet er forhåpentligvis de første av mange gode opplevelser for de unge spillerne som utvikles i barnefotballen. Likevel er vi langt ifra i mål med den kvaliteten vi jakter i spillerutviklingen vår. Vi er veldig stolte av de dyktige trenerne som jobber knallhardt for klubben og jeg opplever at alle er enige om at vi har flere store steg igjen å ta som klubb, sier utviklingsleder Torgeir Helgen

U19

Den store målsetningen i høst var at U19 skulle rykke opp til Interkrets-serien. Etter en tøff toppkamp som endte med andreplass bak Asker i 2019, var vi klare for å ta det neste steget i år. Det ble to jevne toppkamper mot Kjelsås og Ullern som ente uavgjort, men da vi snublet litt senere på høsten og Kjelsås gikk ubeseiret gjennom hele året måtte vi innse at de blå fra Oslos tak fortjent rykket opp. Mange av våre prestasjoner var gode, men resultatene strakk ikke til.

– Det har vært en lærerik og spesiell sesong. Vi klarte ikke målsetningen vår, men vi har tatt steg som lag og mange spillere som har tatt store steg individuelt, sier hovedtrener Andreas Alrek.

– Vi har sjeldent hatt en trening med lav intensitet og lav kvalitet, noe som er veldig positivt. Vi har klart og heve treningskvalitet enda et hakk fra ifjor, og det er ganske godt gjort.

U17

I divisjonen under leverte U17-gjengen stabilt godt gjennom hele året. God treningshverdag hvor flere spillere tok de nødvendige stegene for å bli U19-spillere i sesongen som kommer, i tillegg til sterke resultater som endte med seriemesterskap foran Skeid. Spillergruppa brukte lockdown-perioden godt sammen med trener Jimmy Monge-Nilsen som satt opp rolletreninger og har gitt god indviduell oppfølging.

– God og lærerik sesong for U17 sin del. Mye lærdom og erfaring som spillerne tar med seg videre mot nye mål, sier Jimmy om året som har gått.

G14

Som mange sikkert har fått med seg endte G14 sin sesong med seriemesterskap etter en imponerende høst der nesten alle kamper ble vunnet. Et fortjent 1-8 tap mot et meget godt Stabæk-lag var eneste unntak i serien. Spillerne har vist både gode fotballferdigheter og imponerende evne til å gjøre det som kreves for å vinne kamper.

– Tross et veldig annerledes år, så har det blitt lagt flere timer på treningsfeltet enn året før. Kulturen for egentrening, løkkefotball og tilstedeværelse på felles økter er det få som kan matche. Prestasjonene, resultatene og utviklingen til spillerne og trenerteamet gjenspeiler dette, oppsummerer trener Axel Berg Mehn-Andersen.

G13

Ungdomsfotballens soleklart største kull har stilt med hele fire nier-lag i seriesystemet. I tillegg til en god sesong for førstelaget som kvalifiserte seg til den attraktive 1. divisjonen i de nye seriesystemet til NFF Oslo, har også de tre andre lagene hatt gode opplevelser i høst. Andrelaget ble til og med seriemestere i 2. divisjon og viste med det hvor mange spennende spillere som banker på døra til førstelaget.

– Jeg er veldig fornøyd med gruppa som har jobbet hardt og målrettet for å ta nye steg. Er en sammensveiset gjeng som holder sammen og støtter hverandre, uavhengig av hvilket av lagene de spiller på. Vi har prestert og utviklet oss godt på alle fire nivåene, sier hovedtrener Vilde Mollestad Rislaa.

124577995_853189098844303_4169020626990291291_n


Veien videre

Etter en kort pause fra normal trening begynner jobben allerede nå i november med å ta ytterligere steg i utviklingsavdelingen. Blant dørene som åpner seg er muligheten til å matches mot de beste i Oslo hver uke nå som 1. divisjon spisses med de aller beste lagene i kretsen. I tillegg håper nok mange på muligheten til delta i Nasjonale Elitetiltak mot de beste spillerne i landet, et tilbud som naturlig nok ble avlyst denne sesongen.

Samtidig som mange av spillerne og lagene i Grorud har hatt et godt år, har samarbeidet med de andre klubbene i Groruddalen tatt et nytt steg i riktig retning. Gode hospiteringsordninger for de klubbene som ønsker det har ført til ekstra utfordringer for de største talentene i sitt lokalmiljø. For første gang har også Groruddalen Ekstratrening startet opp for 2008-kullet med deltakere fra Ellingsrud, Grei, Vestli, Rommen og Veitvet.

– Drømmen er å få alle klubbene i Groruddalen til å samarbeide og hjelpe hverandre med å heve kvaliteten på fotballtilbudet. Det går ikke an å snakke med alle samtidig – og noen har vært ivrigere enn andre når det kommer til å samarbeide – men vi ønsker å samle alle i dalen for felles utvikling. Det står høyt på lista for vinteren å bli godt kjent med alle klubbene i Groruddalen og se hva vi kan få til sammen, avslutter Torgeir.

Hvis du har noen spørsmål om ungdomsfotballen eller utviklingsavdelingen i Grorud, ta gjerne kontakt med Torgeir Helgen på e-post ([email protected]) eller telefon (90266021).

Annonse: