Tap hjemme mot Åsane

Det femte strake tapet er et faktum etter 1-4 tap hjemme. Oopdatert med intervju med Eirik.

Annonse:

Etter flere dager med regn valgte værgudene å sette bygene på pause tidlig denne onsdags ettermiddagen. Noe som gjorde vårforholdene fantastiske for fotballkamp mellom Grorud og Åsane i den 23. serierunden av OBOS-ligaen.

Begge disse lagene rykket opp til OBOS-ligaen etter fjorsesongen, en sesong hvor Grorud vant sin avdeling i PostNord-ligaen kun ét poeng forran Åsane. Bergenserne kom seg opp sammen med Grorud ved å slå Kvikk-Halden og Notodden i kvalikk.

Men der hvor ét poeng skilte lagene etter fjorsesongen, er faktum at avstanden er større etter 22 spilte kamper. En avstand som skulle bli tydelig utover i kampen.

Intensiv start

Som i forrige hjemmekamp mot HamKam raste de gulkledde ut fra start og presset gjestene tidlig. Grorud blir tildelt et frispark på kanten av 16-meteren, men skuddet til Christos Zafeiris går få meter utenfor mål.

Men den intensive starten fyrte vist opp de orange fra vestlandet også, for etter syv minutter kommer de til innlegg fra venstre, hvor Stian Nygård rager høyest og stanger Åsane i føringen.

Få minutter etter spilles Bully Drammeh fri på høyre og etter å ha parkert Åsane-forsvaret skyter han ballen via keeper og ut til corner. På den påfølgende døballen står Geirald Meyer umarkert, men ei heller han klarer å sette ballen imellom stengene.

Mye press, men lite gevinst

Grorud fortsatte å presse på utover de første ti minuttene av kampen, men etter 20 spilte minutter smeller det igjen.

Åsane-spiller Kristoffer Valsvik mottar ballen på 25 meter og kliner ballen inn bak Guldbrandsen Viken i Grorud-målet, etter halvspilt første omgang leder Åsane 2-0.

Etter halvtimen var det tydelig å se at futten og piffen hadde gått litt ut av Grorud-gutta. Åsane fikk trille ball og spille sitt spill og når Grorud fikk tak i ballen rakk de aldri å etablere sitt egen spill før de mistet ballen igjen.

Denne spillrytmen varte ut omgangen og de oransje kunne gå i garderoben til pause med en to måls ledelse.

Andre som i første

Eirik hadde tydeligvis fyrt opp guttene før andre omgang, for det var en sulten gjeng som gikk rett i strupen på Åsane fra start. Flere gode sjansjer kom på de første minuttene av andre omgang, blant annet da Oscar Aga vinner en duell i lufta etter 56 minutter, men avslutningen går over mål.

Ny Grorud døball etter 63 minutter og der rager Jonas Pereira høyest og scorer sitt første mål for Grorud og reduserer til 1-2.

Etter Grorud-scoringen bølget kampen fram og tilbake, Grorud jaget scoring og Åsane prøvde å kontre seg til flere mål.

Etter 87 minutter ble kampen pungtert. Åsane kontret etter en forsvarfeil hos Grorud og økte til 1-3, før de satte inn 1-4 sekunder før kampslutt.

Dermed er Grorud sitt femte strake tap et faktum, de gule ligger nå på 14. plass på tabellen med 24 poeng.

----------
Grorud startet kampen med følgende lag:

4-4-1-1

Mats Gulbrandsen VIken

Trace Akino Murray - Martin Høyland (K) - Geirald Meyer - Leo Cornic

Sindre Osestad - Jonas Austin Pereira - Christos Zafeiris - Nikolai Jakobsen Hristov

Omar Bully Drammeh - Oscar Aga

----------

Benk:

Emil Gundelach Ødegaard - Kevin Mankowitz - Vetle Skåttun - Saadiq Elmi - Josias Furaha - Kristian Sirum Novak - Fredrik Pedersen - Thomas Elsebutangen - William Fredriksen Bjeglerud

----------

Kampfakta:

7' - MÅL - 0-1 - Stian Nygård / Åsane

20' - MÅL - 0-2 - Kristoffer Valsvik / Åsane

30' - Gult Kort - Henrik Udahl / Åsane

51' - Gult Kort - Didrik Bjornstad Fredriksen / Åsane

63' - MÅL - 1-2 - Jonas Austin Pereira / Grorud

87' - MÅL - 1-3 - Kristoffer Valsvik / Åsane

93' - MÅL - 1-4 - David Wolfe / Åsane

----------

Bytter:

57' - INN: Thomas Elsebutangen - UT: Nikolai Jakobsen Hristov

69' - INN: Josias Furaha - UT: Omar Bully Drammeh

87' - INN: Kristian Sirum Novak - UT: Geirald Meyer

87' - INN: Kevin Mankowitz - UT: Christos Zafeiris